Wolspinnerij Denys, Zulte

De gemeente Zulte heeft private ontwikkelaars Santerra en Safti onder de arm genomen om de oude wolspinnerij van Denys nieuw leven in te blazen.

De oude fabrieksgronden liggen in de dorpskern van Zulte. Het gaat om 4,4 ha en het is de bedoeling om er een gemengd woon-, winkel- en kantoorgebied van te maken, met behoud van enkele historische elementen. De site ligt ingesloten tussen nieuwe wijk Anglo-Belge, verbindingsweg naar Waregem en de N43 (Gent-Kortrijk). Dit jaar werd er een studiebureau aangesteld om het duurzame karakter van het project te bewaken. 

Het is de bedoeling om van de Wolspinnerij een voorbeeldproject te maken. Er is wel veel druk om een hoge woondensiteit te realiseren en het wordt nog een hele uitdaging om de correcte mix te vinden tussen wonen, winkelen en werken. Het masterplan ligt klaar en kan nu dienen als basis voor het RUP. 

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

Gemeente voor de Toekomst

Gemeente voor de Toekomst is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu. 22 organisaties uit het netwerk van Bond Beter Leefmilieu bundelden hun kracht en werkten een aanbod uit waarmee de lokale besturen hun duurzaamheidsdoelstellingen waar kunnen maken.

RepairConnects

De repairbeweging 'Maakbaar Leuven' helpt Leuvenaars al twee jaar om hun kapotte toestellen een tweede leven te geven in Repair Cafés. Nu die cafés noodgewongen de deuren hebben gesloten tijdens de coronacrisis, heeft het initiatief een digitale tegenhanger gekregen: RepairConnects.

Projectoproep: lokale klimaatactie

Heb je als stad of gemeente plannen rond klimaat? Dien dan zeker een project in. De focus ligt op samenwerking en participatie om concrete zaken te realiseren. In totaal wordt 1 miljoen euro vrijgemaakt.