Webinar - 'Towards sustainable public administrations in Europe'

Overheidsdiensten ondernemen actie om hun ecobalans en hun duurzaamheid in het algemeen te verbeteren. De Duitse en Belgische partners van het project '4Regions4Future' werken de komende twee jaar samen rond thema's als human resource management, duurzaam aankopen, energiebeheer en mobiliteitsmanagement.

Bij de start van het project zullen experts uit de EU, België en Duitsland de algemene duurzaamheidsuitdaging voor administraties beoordelen en het kader bepalen:

  • Wat zijn de grootste uitdagingen?
  • Laat het algemeen werkingskader effectieve actie toe?
  • Wat is de rol van het lokale en het regionale niveau?
  • Welke manoeuvreerruimte hebben openbare besturen?

Registratie voor het voormiddagprogramma kan via europa@rpk.bwl.de tot uiterlijk 3 mei. Het namiddagprogramma is enkel toegankelijk op persoonlijke uitnodiging.

Datum: 6 mei 2021 - 9u00 tot 12u30

 

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Leefmilieu: Hoe bereiken we de doelstellingen van 2030 en 2050?

Het Europees Milieuagentschap presenteert de belangrijkste trends op milieugebied en de elementen die essentieel zijn voor de uitvoering van een duurzame transitie.

November 7, 2019. OECD Fact finding mission to Flanders on the SDGs - peer review by Viken and Bonn

Concluding visit to Flanders of this fact finding mission. Viken (N) and Bonn (D) exchange experiencies and good practices with the Flemish administration, public services. and Flemish cities.

Webinar - 'Towards sustainable public administrations in Europe'

Overheidsdiensten ondernemen actie om hun ecobalans en hun duurzaamheid in het algemeen te verbeteren.

Burgemeestersconvenant hernieuwd

Op 21 april werd de hernieuwde versie van het burgemeestersconvenant gelanceerd. Het doel van de hernieuwing is om steden en gemeenten te stimuleren om krachtiger op te treden voor een eerlijker, klimaatneutraal Europa.

Eco*Bouwforum: Milieuvriendelijk bouwen is helemaal niet duur

Over milieuvriendelijk bouwen en verbouwen doet een rist misverstanden de ronde. Zoals dat het duurder is dan traditioneel bouwen. Dit Eco*Bouwforum van VIBE helpt die misverstanden uit de wereld.