Voedseloverschotten bieden kansen voor de sociale economie

Eind januari stelde KOMOSIE een nieuw boek voor: ‘Voedseloverschotten en opportuniteiten voor de sociale economie’. In dit boek staan sprekende voorbeelden van hoe – lokale of landelijke – recepten kunnen werken en kunnen bijdragen aan de vermindering van voedseloverschotten, het creëren van sociale tewerkstelling en het aanbieden van gezonde voeding aan mensen in armoede.

Drie lokale organisaties getuigen hoe ze hun activiteiten rond ‘sociaal aan de slag met voedselverlies’ opschalen en twee modellen tonen aan dat er een groot potentieel is om samen te werken met aanbieders van voedseloverschotten. Ook de resultaten van een bevraging, gestuurd naar meer dan 250 sociale organisaties in Vlaanderen, over hun huidige en toekomstige noden aan voedselvoorziening komen aan bod. U kunt het inspiratieboek bestellen via de website van KOMOSIE. 

17 - 19 oktober: Future Forward Summit

Over de rol die het hoger onderwijs kan spelen in het ontwerpen van een duurzame toekomst

20 oktober: Dag van de Trage Weg

Actiedag voor veilige en aangename trage wegen

18 september: Are you future-proof?

Nadenken over de toekomst van de mobiliteit in en rond Brussel