Uitstap naar dé circulaire stad van Nederland

Rotterdam is op weg naar een samenleving zonder afval. De stad gaat zo full-on circulair. Op vrijdag 29 oktober ga je samen met VIBE op ontdekking in de circulaire trekpleister van Nederland.

Je bezoekt onder andere de Luchtsingel, de culinaire broeiplaats Fenix Food Factory en de innovatieve voorbeeldstad BlueCity. Stuk voor stuk projecten die de circulaire ambities van de gemeente realiseren. Laat je inspireren door deze vernieuwende projecten en first hand getuigenissen.

Het Programma Rotterdam Circulair 2019-2023 beschrijft de circulaire ambities van de gemeente. Aan de basis ligt het grondstoffenonderzoek van Metabolic. Dit bureau bracht de verschillende grondstofstromen van de stad in kaart en analyseerde de impact op de economie. Het onderzoek bevat ook de maatregelen die de gemeente kan nemen om de circulaire economie te stimuleren.

Praktisch

Inschrijven kan op de website van Howest Hogeschool. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 23 deelnemers. Deelnemers beschikken over een Covid Safe Ticket.

De kostprijs bedraagt 175 euro. Voor deelnemers van het postgraduaat Circulair Bouwen (academiejaar 2020-2021) bedraagt de kostprijs 125 euro.

Deze prijzen zijn inclusief BTW, rondleidingen met gids, lunch, fiets en verzekering. We nemen allemaal dezelfde trein richting Rotterdam. Je kan opstappen in Brugge, Gent of Antwerpen.

 

Uitstap naar dé circulaire stad van Nederland

Nederland is de circulaire hotspot van Europa. Met haar ontzettend ambitieuze doelstellingen is Rotterdam een rasechte koploper.

The European SDG Summit

De European SDG Summit 2021 van CSR Europe mikt op nieuwe partnerschappen die klimaatactie en een rechtvaardige transitie versnellen.

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Studiedag: De energiesector in volle transformatie: de rol van biomassa(rest)stromen

De energiesector is in volle transformatie. ODE licht dan ook graag de rol van biomassa(rest)stromen toe in deze studienamiddag.

Studiedag: Circulariteit in hernieuwbare energie

Door circulariteit te combineren met hernieuwbare energie kan de energietransitie nóg duurzamer verlopen.

Studiedag: De rol van thermische opslag in de energietransitie

ODE en Warmtenetwerk Vlaanderen organiseren twee 'halve', complementaire studiedagen over energieopslag.