Stedelijk wonen aan de Leie II, Deinze

Terwijl fase 1 van Stedelijk Wonen aan de Leie in uitvoering is, begint de stad met veel enthousiasme aan deel twee. De gronden van een voormalige stadsgasfabriek tussen de winkels van de Tolpoort en de rust aan de Leie maken zich klaar voor een innovatieve en duurzame wijk.

Er is een stadsvernieuwingsteam aangesteld en het ontwerpend onderzoek is begonnen. Eind vorig jaar werden ook de buurtbewoners en geïnteresseerden al eens uitgenodigd om input te geven.

Over de meeste aspecten moet nog beslist worden, maar er liggen wel al een paar richtlijnen vast: de wijk wordt een mix van woontypes en functies, in een autoluwe omgeving, dicht bij het Martinuspark  en met een goede fietsverbinding naar de Brielmeersen.

De stad wil de komende maanden één of meerdere private partners aantrekken voor de ontwikkeling van het bouwprogramma. Ze hopen dat hun duurzame wijk een positieve impact zal hebben op andere (lopende) projecten in de buurt.

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

Gemeente voor de Toekomst

Gemeente voor de Toekomst is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu. 22 organisaties uit het netwerk van Bond Beter Leefmilieu bundelden hun kracht en werkten een aanbod uit waarmee de lokale besturen hun duurzaamheidsdoelstellingen waar kunnen maken.

RepairConnects

De repairbeweging 'Maakbaar Leuven' helpt Leuvenaars al twee jaar om hun kapotte toestellen een tweede leven te geven in Repair Cafés. Nu die cafés noodgewongen de deuren hebben gesloten tijdens de coronacrisis, heeft het initiatief een digitale tegenhanger gekregen: RepairConnects.

Projectoproep: lokale klimaatactie

Heb je als stad of gemeente plannen rond klimaat? Dien dan zeker een project in. De focus ligt op samenwerking en participatie om concrete zaken te realiseren. In totaal wordt 1 miljoen euro vrijgemaakt.