Neem een kijkje achter de schermen van NNOF

Kringloopeconomie is helemaal in. Op 7 november krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van Nnof, een jong bedrijf dat bestaand kantoormeubilair ombouwt tot nieuwe inrichtingen met een frisse look & feel, op basis van gerecupereerde materialen.

Tijdens het atelier ontdekken we hoe een klassieke verhuisfirma ertoe gekomen is om een dergelijk bedrijf op te richten. Welke moeilijkheden hebben zij ervaren en wat zijn hun succesfactoren? En analyseren we de mogelijkheden en de limieten van een kringloopeconomie.  

Dit atelier kadert in 'Tournée générale'- een ontdekkingstoer georganiseerd door de Stichting voor Toekomstige Generaties langs 10 duurzame initiatieven. Het atelier duurt een hele dag (van 9u30 tot 16u00) en is gratis.

Schrijf je nu in: www.stg.be/tourneegenerale

 

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

22 september 2020 Webinar - Voor een minder energievretende en meer sociale economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

21 september 2020 Webinar - Voor een meer circulaire en ‘zero waste’ economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

Het nieuwe EDO-portaal

Wil je weten wat educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) inhoudt? Het nieuwe EDO-portaal maakt je wegwijs in het Vlaamse en internationale EDO-landschap.