Meedoen met MOS?

Het MOS-programma (Milieuzorg Op School) is erg succesvol, met een bereik van bijna 80% van al de basis- en secundaire scholen. Maar andere tijden vragen om een andere aanpak. Samen jongeren overtuigen om te kiezen voor duurzaam denken en doen: dat is het nieuwe MOS.

MOS-scholen worden actief ondersteund

Een persoonlijke MOS-begeleider inspireert en adviseert het hele schoolteam en het netwerk errond. Elke MOS-school kan gedurende 2 jaar 2 tot 8 werksessies organiseren op school, bijvoorbeeld tijdens een pedagogische studiedag. MOS-scholen kunnen vanaf september 2014 gebruik maken van communicatietools om hun duurzame engagement zichtbaar en herkenbaar uit te dragen. Er zijn netwerk- en vormingsmomenten voorzien met andere MOS-scholen, ngo's...

Wegwijs

Een nieuwe website zal scholen vanaf het najaar 2014 wegwijs maken in het ruime aanbod rond milieuzorg en duurzame ontwikkeling. Er komen extra kansen voor profilering en netwerking als internationale Eco-School. Elke school kan voortaan MOS-school worden. Basisscholen die al gestart zijn met het meerjarige traject om de drie MOS-logo's te verwerven, kunnen dit nog afmaken. Voor secundaire scholen is er geen uitdoofscenario voor de logo's voorzien.

Wil jouw school ook meedoen met het nieuwe MOS? Meld je dan hier aan.

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

22 september 2020 Webinar - Voor een minder energievretende en meer sociale economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

21 september 2020 Webinar - Voor een meer circulaire en ‘zero waste’ economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

Het nieuwe EDO-portaal

Wil je weten wat educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) inhoudt? Het nieuwe EDO-portaal maakt je wegwijs in het Vlaamse en internationale EDO-landschap.