Hulp nodig bij duurzame groepsaankoop?

Het project Duurzaam Aankopen voor Lokale Overheden ondersteunt drie startende groepsaankopen door extra begeleiding op vlak van duurzaamheid. Het gaat om groepsaankopen door besturen, niet door of voor burgers. De ondersteuning kan in de vorm van het verstrekken van de nodige informatie, doorverwijzing of hulp bij de opmaak van het bestek op vlak van duurzaamheidscriteria.

Uit een eerdere rondvraag blijkt reeds interesse te zijn in groepsaankopen van elektrische fietsen (regio Kortrijk en Leuven) en schoonmaakmiddelen (regio Deinze). Wenst u meer informatie over deze specifieke projecten? Of plant u zelf nog een samenaankoop van goederen of diensten door lokale overheden, voor lokale overheden (dus niet voor de inwoners)? Neem dan contact op met de projectmanager Luk Lafosse.

 

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

22 september 2020 Webinar - Voor een minder energievretende en meer sociale economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

21 september 2020 Webinar - Voor een meer circulaire en ‘zero waste’ economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

Het nieuwe EDO-portaal

Wil je weten wat educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) inhoudt? Het nieuwe EDO-portaal maakt je wegwijs in het Vlaamse en internationale EDO-landschap.