Eco*Bouwforum: Milieuvriendelijk bouwen is helemaal niet duur

Over milieuvriendelijk bouwen en verbouwen doet een rist misverstanden de ronde. Een misverstand dat je vaak hoort, is dat milieuvriendelijk bouwen duurder is dan traditioneel bouwen.

Dat is helemaal niet het geval. Daarom organiseert VIBE op 29 april 2021 tussen 14u en 16u30 via Zoom een Eco*Bouwforum over budget- én milieuvriendelijk bouwen en verbouwen

Planning

Vier VIBE- bouwpartners vertellen je graag meer over hun innovatieve producten en technieken.

14u-14u30: Het CHARM-project – Anneleen Eelen (Zonnige Kempen)

Het Europese CHARM-project (Circular Housing Asset Renovation and Management) moet de afvalberg bij de renovatie en de nieuwbouw van sociale woningen beperken. Anneleen Eelen, algemeen directeur van Zonnige Kempen, deelt haar inzichten over de vertaalslag van circulair bouwen naar sociale huisvesting en renovatie.

14u30-15u: WOODinc en Structurez-systeembouw – Eric Van de Heyning (WOODinc)

Geïnspireerd door de Japanse bouwmethodes verdeelt WOODinc het Structurez-houtbouwsysteem in België. Het motto van zaakvoerder Eric Van de Heyning is dat duurzaam bouwen niet duur hoeft te zijn.

15u-15u30: Gramitherm-grasisolatie – Pierre-David Poskin (Gramitherm)

De Waalse onderneming Gramitherm laat er geen gras over groeien. Letterlijk! Sales- en ontwikkelingsmanager Pierre-David Poskin vertelt ons meer over de kwaliteiten van de halfstijve grasisolatiepanelen van Belgische bodem.

15u30-16u: SAM, de Slimme Aanpasbare Module – Benjamin Eysermans (BAO Living)

SAM is dé beste vriend van BAO Living. Deze modulaire oplossing integreert alle toestellen en contactpunten in een modulaire unit. Het systeem is gemiddeld 30% goedkoper dan de traditionele installatietechnieken. Ideaal als je zoekt naar een betaalbare en milieuvriendelijke oplossing.

16u-16u30: BC Materials – Anton Maertens (BC Materials)

BC Materials zet grond van stadswerven om tot circulaire leembouwproducten. Je hoorde ongetwijfeld al over hun Brickette, Brusseleir en Kastar. Anton Maertens neemt ons mee van werf tot gebouw.
Praktische informatie

Datum en tijdstip: 29 april 2021 van 14u00 tot 16u00

Deelnamekost:

  • VIBE-bouwpartner: gratis
  • VIBE-lid: 15 euro (BTW excl.)
  • Geen lid: 30 euro (BTW excl.)
  • Student: gratis

Inschrijven doe je via de website van VIBE.

Uitstap naar dé circulaire stad van Nederland

Nederland is de circulaire hotspot van Europa. Met haar ontzettend ambitieuze doelstellingen is Rotterdam een rasechte koploper.

The European SDG Summit

De European SDG Summit 2021 van CSR Europe mikt op nieuwe partnerschappen die klimaatactie en een rechtvaardige transitie versnellen.

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Uitstap naar dé circulaire stad van Nederland

Nederland is de circulaire hotspot van Europa. Met haar ontzettend ambitieuze doelstellingen is Rotterdam een rasechte koploper.

The European SDG Summit

De European SDG Summit 2021 van CSR Europe mikt op nieuwe partnerschappen die klimaatactie en een rechtvaardige transitie versnellen.

Beeld monitoring 2021 vizier 2030

Vizier 2030 Monitoring 2021

Vizier 2030 is de Vlaamse vertaling van de mondiale Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.