Duurzaam repareren-label voor autobedrijven

Duurzaam Repareren vzw geeft visibiliteit aan bedrijven die motorvoertuigen milieuvriendelijk onderhouden en repareren.

De vzw reikt het 'Duurzaam repareren-label' uit aan werkplaaatsen die voldoen aan een pakket eisen. Ze wil bedrijfsleiders en werknemers bewustmaken van het feit dat er op een verantwoorde manier met afval moet worden omgegaan.

De uiteindelijke doelstelling is om afval in de mate van het mogelijke te voorkomen of, als dat niet lukt, heet via de wettelijke voorziene weg af te voeren voor recyclage.

Duurzaam Repareren vzw werkt bij dit alles niet enkel samen met garages, carosseries, autoruit- en caravanherstellers maar betrekt ook fleetowners, verzekeraars en leasebedrijven bij haar verhaal.

College van Deskundigen

Het College van Deskundigen is binnen de vzw het belangrijkste orgaan. Het College beheert inhoudelijk het Pakket van Eisen. De autobedrijven die gecertificeerd willen worden, dienen aan deze eisen te voldoen. 

Het Pakket van Eisen (lastenboek) is in feite de klantwens als het gaat om milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schadeherstel en glasherstel. Daarom zijn alle klantsegmenten in het College vertegenwoordigd. De zakelijke markt wordt vertegenwoordigd door fleetowners, autoleasemaatschappijen en verzekeraars.

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Leefmilieu: Hoe bereiken we de doelstellingen van 2030 en 2050?

Het Europees Milieuagentschap presenteert de belangrijkste trends op milieugebied en de elementen die essentieel zijn voor de uitvoering van een duurzame transitie.

November 7, 2019. OECD Fact finding mission to Flanders on the SDGs - peer review by Viken and Bonn

Concluding visit to Flanders of this fact finding mission. Viken (N) and Bonn (D) exchange experiencies and good practices with the Flemish administration, public services. and Flemish cities.

Webinar - 'Towards sustainable public administrations in Europe'

Overheidsdiensten ondernemen actie om hun ecobalans en hun duurzaamheid in het algemeen te verbeteren.

Burgemeestersconvenant hernieuwd

Op 21 april werd de hernieuwde versie van het burgemeestersconvenant gelanceerd. Het doel van de hernieuwing is om steden en gemeenten te stimuleren om krachtiger op te treden voor een eerlijker, klimaatneutraal Europa.

Eco*Bouwforum: Milieuvriendelijk bouwen is helemaal niet duur

Over milieuvriendelijk bouwen en verbouwen doet een rist misverstanden de ronde. Zoals dat het duurder is dan traditioneel bouwen. Dit Eco*Bouwforum van VIBE helpt die misverstanden uit de wereld.