Duurzaam repareren-label voor autobedrijven

Duurzaam Repareren vzw geeft visibiliteit aan bedrijven die motorvoertuigen milieuvriendelijk onderhouden en repareren.

De vzw reikt het 'Duurzaam repareren-label' uit aan werkplaaatsen die voldoen aan een pakket eisen. Ze wil bedrijfsleiders en werknemers bewustmaken van het feit dat er op een verantwoorde manier met afval moet worden omgegaan.

De uiteindelijke doelstelling is om afval in de mate van het mogelijke te voorkomen of, als dat niet lukt, heet via de wettelijke voorziene weg af te voeren voor recyclage.

Duurzaam Repareren vzw werkt bij dit alles niet enkel samen met garages, carosseries, autoruit- en caravanherstellers maar betrekt ook fleetowners, verzekeraars en leasebedrijven bij haar verhaal.

College van Deskundigen

Het College van Deskundigen is binnen de vzw het belangrijkste orgaan. Het College beheert inhoudelijk het Pakket van Eisen. De autobedrijven die gecertificeerd willen worden, dienen aan deze eisen te voldoen. 

Het Pakket van Eisen (lastenboek) is in feite de klantwens als het gaat om milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schadeherstel en glasherstel. Daarom zijn alle klantsegmenten in het College vertegenwoordigd. De zakelijke markt wordt vertegenwoordigd door fleetowners, autoleasemaatschappijen en verzekeraars.

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Leefmilieu: Hoe bereiken we de doelstellingen van 2030 en 2050?

Het Europees Milieuagentschap presenteert de belangrijkste trends op milieugebied en de elementen die essentieel zijn voor de uitvoering van een duurzame transitie.

November 7, 2019. OECD Fact finding mission to Flanders on the SDGs - peer review by Viken and Bonn

Concluding visit to Flanders of this fact finding mission. Viken (N) and Bonn (D) exchange experiencies and good practices with the Flemish administration, public services. and Flemish cities.

SE'nSE 2021 projectoproep voor oprichters van duurzame start-ups

De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceert haar zesde SE’nSE projectoproep voor oprichters van start-ups met een positieve impact op het milieu.

FRDO-CFDD Webinar - Herstel en strategische investeringen: hoe kan de transitie naar een duurzamere economie worden gefinancierd?

Met dit webinar zet de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) de werkzaamheden voort die zij was begonnen in het kader van het Nationaal Strategisch Investeringspact.

Turning the Tide: How to Finance a Sustainable Ocean Recovery

Een praktische gids voor financiële instellingen om een ​​duurzaam oceaanherstel aan te sturen.