Doe mee met Kliek&Co

Wil je de wereld in 2015 ietsje beter maken, maar weet je nog niet met welk goed voornemen? Op de website van Netwerk Bewust Verbruiken vonden we een mooie uitdaging: een maand lang geen bruikbaar voedsel weggooien. 4 enthousiaste dames bedachten de Kliek&Co-uitdaging. Die roept heel Nederland en België op om vanaf 1 januari 2015 voedselverspilling tegen te gaan.

13,5 kilo per jaar

Gemiddeld gooien Belgen zo’n 13,5kg aan bruikbaar eten per persoon per jaar weg. Dat is €300 zo de afvalbak in. Zoveel voedsel weggooien is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor de portemonnee. 2014 Is door de Europese Unie uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. De dames van Kliek&Co vinden dat het verspillen van voedsel niet stopt aan het einde van het jaar. Daarom hebben Mara, Maria, Bianca, Karen en Susan de Kliek&Co-uitdaging in het leven geroepen: ervoor zorgen dat op 31 januari 2015 minstens 1500 huishoudens een maand lang geen bruikbaar voedsel weggegooid hebben. Geen kliekjes, geen overtollig eten, echt helemaal niets. Zelf gooien zij nu al bijna 3 maanden geen voedsel meer weg thuis.

Het concept

Het is eigenlijk heel simpel; je gooit 1 maand lang geen bruikbaar voedsel weg. Door mee te doen aan deze uitdaging kun je op een positieve manier ontdekken hoeveel bruikbaar voedsel je zonder na te denken weggooit. Je realiseert je hoe gemakkelijk je dit kunt voorkomen door het heft in eigen handen te nemen. Je staat er niet alleen voor want de dames van Kliek&Co staan je met raad en daad bij. Ze sturen je 3x per week een inspirerende e-mail met tips, recepten en ervaringen van anderen. Ook op de Facebook community wisselen deelnemers ervaringen en tips uit. 

Schrijf je in op kliekenco.nl 

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

22 september 2020 Webinar - Voor een minder energievretende en meer sociale economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

21 september 2020 Webinar - Voor een meer circulaire en ‘zero waste’ economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

Het nieuwe EDO-portaal

Wil je weten wat educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) inhoudt? Het nieuwe EDO-portaal maakt je wegwijs in het Vlaamse en internationale EDO-landschap.