Doe mee met de inleefweek armoede (10 - 17 oktober)

 

In Vlaanderen moeten 30 000 mensen het met een leefloon zien te rooien. Elke dag opnieuw. En dan rekenen we de vele verdoken armen niet mee. Wat betekent het om dagelijks te moeten rondkomen met een beperkt budget? En wat als je dit zelf eens aan den lijve zou ondervinden? Dat is pas een uitdaging. 

Doe mee aan de inleefweek armoede (van 10 t.e.m. 17 oktober). Wie deelneemt aan deze week gaat akkoord om in die periode te leven met het weekbudget van een persoon in armoede (de grootte van dat budget hangt af van je familiale situatie).

Deze campagne loopt over heel Vlaanderen; hoe meer deelnemers uit diverse gemeenten en steden meedoen, hoe meer invloed deze actie kan hebben. 

Wil je dit engagement aangaan of wens je meer info? Neem contact op met

Inschrijven kan ook via dit online formulier.

Meer informatie over de infor- en dialoogmomenten: http://inleefweekarmoede.org/

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

22 september 2020 Webinar - Voor een minder energievretende en meer sociale economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

21 september 2020 Webinar - Voor een meer circulaire en ‘zero waste’ economie

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

Het nieuwe EDO-portaal

Wil je weten wat educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) inhoudt? Het nieuwe EDO-portaal maakt je wegwijs in het Vlaamse en internationale EDO-landschap.