Doe mee aan de week van de duurzame gemeente

​De gemeentes Herzele, Vosselaar, Edegem, Haacht, Vorselaar, Zwalm, Evergem, Berlaar, Westerlo, Diksmuide, De Pinte, Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Malle, Zelzate, Willebroek, Anzegem, Zonhoven, Zoersel, Oud-Turnhout, Lommel en Gent hebben het alvast begrepen: Duurzame inwoners, daar moet je mee uitpakken!

De deelnemers aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente duiden duurzame helden aan. Deze helden zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Zij worden in hun gemeente de verpersoonlijking van één of meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). 

Wat gebeurt er tijdens de campagneweek van 18 tot 25 september? De SDG-vlag wappert aan het gemeentehuis, de SDG's worden visueel voorgesteld in de gemeentelijke gebouwen én de duurzame helden worden in de spotlights gezet in de gemeente (met campagnemateriaal van de VVSG), in de lokale media en in de communicatiekanalen van de VVSG en Metro krant. 

Alle info over het (gratis!) campagnemateriaal en de ondersteuning vanuit de VVSG vind je in de campagnehandleiding op www.duurzamegemeente.beInschrijven kan nog tot 15 juli. Voor meer info kan je terecht bij heleen.voeten@vvsg.be. Elke deelnemende gemeente maakt kans om een verrassend SDG-prijzenpakket (t.w.v. 3000 euro) te winnen!

(Meer weten over de SDG's? Surf naar http://www.vvsg.be/sites/sdgs.)

05 november: Samen voor duurzaam landschapsonderhoud

Hoe kunnen we onze landschappen op een kwalitatieve manier onderhouden?

29 november: het groeipotentieel van Vlaamse bio-energie

Over de rol van biomassa in de energietransitie

13 november: Praktijkdag Participatie

Inzichten, praktijken en instrumenten om op een participatieve manier het beleid van de komende legislatuur vorm te geven

Burgers werken samen aan hernieuwbare energieprojecten

Niet-particuliere investeringen in duurzame energie, om de energietransitie te versnellen.

VN-klimaatrapport klinkt alarmerend

De komende 10 jaar zijn cruciaal

De effecten van luchtverontreiniging op de gezondheid

Luchtverontreiniging heeft niet alleen impact op longen, maar ook op hart- en bloedvaten