Doe mee aan de week van de duurzame gemeente

​De gemeentes Herzele, Vosselaar, Edegem, Haacht, Vorselaar, Zwalm, Evergem, Berlaar, Westerlo, Diksmuide, De Pinte, Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Malle, Zelzate, Willebroek, Anzegem, Zonhoven, Zoersel, Oud-Turnhout, Lommel en Gent hebben het alvast begrepen: Duurzame inwoners, daar moet je mee uitpakken!

De deelnemers aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente duiden duurzame helden aan. Deze helden zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Zij worden in hun gemeente de verpersoonlijking van één of meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). 

Wat gebeurt er tijdens de campagneweek van 18 tot 25 september? De SDG-vlag wappert aan het gemeentehuis, de SDG's worden visueel voorgesteld in de gemeentelijke gebouwen én de duurzame helden worden in de spotlights gezet in de gemeente (met campagnemateriaal van de VVSG), in de lokale media en in de communicatiekanalen van de VVSG en Metro krant. 

Alle info over het (gratis!) campagnemateriaal en de ondersteuning vanuit de VVSG vind je in de campagnehandleiding op www.duurzamegemeente.beInschrijven kan nog tot 15 juli. Voor meer info kan je terecht bij heleen.voeten@vvsg.be. Elke deelnemende gemeente maakt kans om een verrassend SDG-prijzenpakket (t.w.v. 3000 euro) te winnen!

(Meer weten over de SDG's? Surf naar http://www.vvsg.be/sites/sdgs.)

19 maart: w[eet]enschap - sessie 3 'Van autonoom rijden naar autonoom werken'

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengt het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie  maandelijks het onderzoek van één van onze vier...

24 september 2019: SDG-forum

De tweede editie van het SDG-Forum, zal plaatsvinden op 24 september 2019. 

28 februari - Seminar circulair bouwen op Batibouw

Op donderdag 28 februari organiseren VIBE en Pixii tijdens Batibouw een seminar over circulair bouwen. 

Ongelijkheid schaadt de gezondheid

Hoe overheden toelaten dat de kloof tussen arm en rijk schade toebrengt

Lexicon voor het klimaat

Vaak gebruikte termen uitgelegd

Milieuverkenning 2018 pleit voor systeembenadering

Oplossingenmix voor energie, mobiliteit en landbouw