Doe mee aan de week van de duurzame gemeente

​De gemeentes Herzele, Vosselaar, Edegem, Haacht, Vorselaar, Zwalm, Evergem, Berlaar, Westerlo, Diksmuide, De Pinte, Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Malle, Zelzate, Willebroek, Anzegem, Zonhoven, Zoersel, Oud-Turnhout, Lommel en Gent hebben het alvast begrepen: Duurzame inwoners, daar moet je mee uitpakken!

De deelnemers aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente duiden duurzame helden aan. Deze helden zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Zij worden in hun gemeente de verpersoonlijking van één of meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). 

Wat gebeurt er tijdens de campagneweek van 18 tot 25 september? De SDG-vlag wappert aan het gemeentehuis, de SDG's worden visueel voorgesteld in de gemeentelijke gebouwen én de duurzame helden worden in de spotlights gezet in de gemeente (met campagnemateriaal van de VVSG), in de lokale media en in de communicatiekanalen van de VVSG en Metro krant. 

Alle info over het (gratis!) campagnemateriaal en de ondersteuning vanuit de VVSG vind je in de campagnehandleiding op www.duurzamegemeente.beInschrijven kan nog tot 15 juli. Voor meer info kan je terecht bij heleen.voeten@vvsg.be. Elke deelnemende gemeente maakt kans om een verrassend SDG-prijzenpakket (t.w.v. 3000 euro) te winnen!

(Meer weten over de SDG's? Surf naar http://www.vvsg.be/sites/sdgs.)

30 mei tot 5 juni: de Europese Week voor de Duurzame Ontwikkeling

Op donderdag 30 mei start de Europese Week voor de Duurzame Ontwikkeling.

18 juni: Hoe pakt Vlaanderen de transitie naar duurzame energie aan?

VLEVA neemt je mee naar de wondere wereld van energietransitie.

6 juni: Studiedag 'De doorbraak van plantaardige voeding in Vlaanderen'

Er beweegt wat op ons bord! De interesse in gezonde voeding neemt jaar na jaar toe. De Vlaming koopt steeds meer plantaardige alternatieven.

België haalt 32ste plaats in Global Gender Gap Index

Nood aan meer vrouw in politiek en op arbeidsmarkt

Naar een gemeenschappelijk voedselbeleid?

Hoe beleidsdomeinen elkaar kunnen versterken i.p.v. tegenwerken