Biobakkerij De Trog wint Factory of the Future Award

Biobakkerij De Trog uit Ieper, bekend om zijn ambachtelijk biobrood, ontving de Factory of the Future Award voor toekomstgerichte productiebedrijven. Volgens FEVIA Vlaanderen, de federatie van de voedingsindustrie, en Flanders’ FOOD, het innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie, is De Trog een perfect voorbeeld van een Vlaamse voedingsbedrijf dat kwaliteit en groei realiseert door samen te werken rond innovatie. 

detrog

De Ieperse biobakkerij De Trog is door FEVIA en Flanders’ FOOD in de bloemetjes gezet. De bakkerij levert dagvers brood voor retail, foodservice en de bio-detailhandel en realiseert een jaarlijkse groei van meer dan 25 procent, goed voor een omzet van 15 miljoen euro in 2015. Sinds 2012 is de omzet verviervoudigd en verdubbelde het aantal personeelsleden. Het bedrijf investeerde in schaalvergroting, productflexibiliteit en een korte time-to-market voor nieuwe producten. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van eigen intern ontwikkelde software, orderpicking met smart glasses en augmented reality en verschillende roboticatoepassingen. Ook het personeelsbeleid kon de jury bekoren. 

De Trog maakt ook gretig gebruik van het Flanders’ FOOD-platform dat Vlaamse voedingsbedrijven in contact brengt met kennisinstellingen. Zo werkte de biobakkerij mee aan projecten rond innovatieve actieve natuurdesems en rond de impact van het materiaal, proces en design op de zuurstofdoorlaatbaarheid van verpakkingen. “Dit innovatiemodel op maat van KMO’s is uniek in de wereld en bezorgt de Vlaamse voedingsindustrie een competitief voordeel om de uitdagingen van de zogenaamde vierde industriële revolutie aan te gaan”, aldus FEVIA.

Bron: Vilt. Beeld: Fevia

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Leefmilieu: Hoe bereiken we de doelstellingen van 2030 en 2050?

Het Europees Milieuagentschap presenteert de belangrijkste trends op milieugebied en de elementen die essentieel zijn voor de uitvoering van een duurzame transitie.

November 7, 2019. OECD Fact finding mission to Flanders on the SDGs - peer review by Viken and Bonn

Concluding visit to Flanders of this fact finding mission. Viken (N) and Bonn (D) exchange experiencies and good practices with the Flemish administration, public services. and Flemish cities.

Ik ben meer dan mijn kassaticket Award

Voor het tweede jaar daagden Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven onze supermarkten uit voor de 'Ik ben meer dan mijn kassaticket Award'. In deze editie focust de award zich op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maken. Slechts 2 initiatieven kregen een nominatie van de expertenjury. En jij kan meestemmen op de winnaar.

‘Zaaikapitaal’ voor ecologische ondernemingen

De Stichting voor Toekomstige Generaties stelt vijf ondernemingen voor die onze planeet een warm hart toedragen. Als laureaten van de SE’nSE-prijs ontvangen ze gezamenlijk 150.000 euro aan financiële middelen.

Regiorapport Vlaanderen - A territorial approach to the SDGs: a role for cities and regions to leave no-one behind

Dit regiorapport is het resultaat van een meer dan twee jaar durende dialoog met meer dan 100 belanghebbenden om de territoriale benadering van de SDG’s in Vlaanderen te versterken.