Agenda

November 2019

26 november: w[eet]enschap - Hoe membranen ons op weg kunnen helpen naar een duurzamere industrie

Membranen, zijnde technologie die geïnspireerd is “uit de natuur”, kunnen ons helpen bij de transitie naar een duurzamere industrie, en in bijzonder een duurzame chemie.

25 november 2019 - Conferentie ‘Het intra-Europese spoorwegnetwerk: groot potentieel, voldoende ontwikkeld?’

Het Europese spoorwegnet lijk een ​​essentieel onderdeel van een strategie voor het bereiken van ambitieuze klimaatdoelstellingen, met name in een regio die zo dichtbevolkt is en een zo dicht industrieel netwerk heeft als de Benelux. Dit in de context van congestie op het wegennet en de maatschappelijke kost ervan, als alternatief voor het vliegtuig en voor dieselwagens, als middel voor het koolstofarm maken van de transporsector.

22 november 2019. Debatvoormiddag 'Een rechtvaardige energietransitie: tegen welke prijs?'

Het klimaatdebat neemt in de 21ste eeuw een belangrijke plaats in. De energietransitie kan een belangrijk sleutelelement zijn in de strijd tegen de klimaatverandering. Maar ook de energie-armoede neemt toe. Hoe kunnen we een rechtvaardige transitie ondersteunen die zowel antwoorden biedt op de klimaatvraagstukken als op de sociale energieproblemen?

28 november 2019 - Awarduitreiking: duurzaamste platform in deeleconomie mobiliteit

Onze mobiliteit wordt sterk beïnvloed door de opkomst van digitale platformen die het toelaten om vervoersmiddelen te delen.

December 2019