6 juni: Studiedag 'De doorbraak van plantaardige voeding in Vlaanderen'

Er beweegt wat op ons bord! De interesse in gezonde voeding neemt jaar na jaar toe. De Vlaming koopt steeds meer plantaardige alternatieven. De bewustwording over de impact van onze voedingsgewoontes op het klimaat groeit. 2019 wordt het jaar van de vegan, aldus The Economist. Bedrijven die hierop inspelen, hebben de wind in de zeilen.

Hoe krijgt deze eiwit-transitie vorm, in binnen- en buitenland? En hoe kan de Vlaamse voedingsindustrie aanknopen bij deze trends? Hoe maken we gebruik van nieuwe inzichten rond nudging om de consument te verleiden tot een gezonder, plantaardiger voedingspatroon?

Kom op 6 juni naar de studiedag ‘De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen’ van Next Food Chain voor een antwoord op al deze vragen. Experts maken je wegwijs in de laatste ontwikkelingen rond plantaardige voeding en bedrijfsleiders vertellen hoe zij de transitie naar plantaardig aanpakken.

Praktisch

Wanneer? donderdag 6 juni 2019, 09u00 - 16u30 (namiddag enkel voor bedrijven)  
Waar? VDK bank, Zaal Gruuthuuse, Korenlei 15, 9000 Gent  
Meer info?

https://www.nextfoodchain.be/de-doorbraak-van-plantaardige-voeding-vlaanderen

 

24 juni: Impact Now

Laat je inspireren en vergroot je positieve impact

26 juni: FRDO-middagseminarie: Voedselzekerheid & migratie

FAO rapport 'State of Food & Agriculture' uitgelegd

18 tot 25 sept: Week van de Duurzame Gemeente

Zet je lokale helden in de kijker!

Scivil brengt burgers en wetenschap dichter bij elkaar

Vlaams expertisecentrum voor Citizen science

10 maatregelen voor duurzamere producten

Hoe de overheid de circulaire economie kan aanzwengelen

Wordt jouw stad de volgende Groene Hoofdstad?

Zet je groene stadsontwikkeling in de kijker