27 november: CSR Campus Days

Op 27 november gaat de eerste CSR Campus Days door in Gent. Een dag boordevol inspiratie op vlak van duurzaam en circulair ondernemen voor professionals uit alle disciplines. De rode draad doorheen de dag is #LEARN #SUSTAINABILITY #IMPACT en de noodzaak om te blijven leren om de uitdagingen van vandaag met succes aan te gaan als toekomstgerichte organisatie.

Als keynote hoor je o.a.Kate Raworth, Engelse econoom en auteur van Doughnut Economics, aan het woord, maar ook Eric de Deckere, CSR Professional of the year (HAVENBEDRIJF ANTWERPEN), Johan Haelterman, chairman of the Executive Committee (NBN), Brigitte Mouligneau, Transition Manager (VLAANDEREN CIRCULAIR), Jan Flament, Facility Manager of the year (UZ BRUSSEL), Jo Swennen, Supply Chain Manager (SPADEL), Danny Hendrikse, Supply Chain Manager van het jaar (PFIZER). 

Daarnaast zijn er tal van inspirerende streams zoals o.a. 'Tools voor duurzame supply chains voor steden, gemeenten en bedrijven'; 'De SDG's in de strategie en in de praktijk'; 'Hoe duurzaam zijn smart cities' en 'Packaging 2.O: minder duurzaam, circulair?' ... 


Ontdek hier het volledige programma en schrijf je snel in!

  • Wanneer: dinsdag 27 november tussen 9:15 (10:00) en 16:15 
  • Waar: Provincie Oost-Vlaanderen, Auditorium Schelde, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent
  • Prijs: €295. Deelnemers van overheden, vzw's, NGO's alsook via KMO-portefeuille genieten van 40% korting.

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

Leefmilieu: Hoe bereiken we de doelstellingen van 2030 en 2050?

Het Europees Milieuagentschap presenteert de belangrijkste trends op milieugebied en de elementen die essentieel zijn voor de uitvoering van een duurzame transitie.

November 7, 2019. OECD Fact finding mission to Flanders on the SDGs - peer review by Viken and Bonn

Concluding visit to Flanders of this fact finding mission. Viken (N) and Bonn (D) exchange experiencies and good practices with the Flemish administration, public services. and Flemish cities.

Vizier 2030 Webinar: SDG-implementatie in het Vlaamse hoger onderwijs

CIFAL Flanders en het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken (DKBUZA) van de Vlaamse overheid nodigen je graag uit voor de eerste van vijf Vizier 2030 webinars waarin ze de stand van zaken opmaken van het Vlaams SDG-beleid en zich richten op een specifieke doelgroep.

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt 11 initiatieven van student-ondernemers om het prototype van hun duurzame innovatie te ontwikkelen

De Stichting voor Toekomstige Generaties draagt resoluut bij tot de ontplooiing van een nieuwe generatie ondernemers.

Webinar - 'Towards sustainable public administrations in Europe'

Overheidsdiensten ondernemen actie om hun ecobalans en hun duurzaamheid in het algemeen te verbeteren.