12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Kruit, MOS en 11.11.11 organiseren samen op 12 maart 2020 Teach Up ! 2030.
 
Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school. Hij spoort leerkrachten, educatief personeel en educatieve aanbieders aan om op school aan de slag te gaan met duurzame en mondiale thema’s.

De SDG’s vormen de inhoudelijke leidraad voor deze inspiratiedag.
 
Tijdens de middagpauze (12u30-13u45) geven we organisaties met een educatief aanbod rond duurzame en mondiale thema’s de mogelijkheid om op een infobeurs dat aanbod te tonen aan de deelnemers van de inspiratiedag.

Praktisch

Op deze infobeurs zijn er 20 tafels beschikbaar. We voorzien 1 extra tafel voor organisaties die enkel folders willen meegeven. Als je niet zo veel ruimte nodig hebt, is het natuurlijk ook mogelijk een tafel te delen met een andere organisatie.

De afmeting (breedte) van de tafel is 1m60. Er is elektriciteit beschikbaar. Indien nodig kan je gebruik maken van een paneel om iets op te hangen.

Interesse?

Gelieve dit formulier volledig in te vullen tegen ten laatste woensdag 22 januari 2020. Het aantal tafels is beperkt. Indien de vraag té groot is, zullen we een selectie maken met het oog op een zo gevarieerd mogelijk aanbod qua doelgroep en qua thema’s.  
 
Je ontvangt van ons een bevestiging eind januari. De laatste praktische afspraken volgen begin maart.

Heb je vragen, suggesties laat het ons zeker weten.

 

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

24 januari 2020: Boomplantactie in Groenendaal

Plant mee een 160 bomen op het Ecoduct in Groenendaal

12 maart 2020 Teach Up ! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school.

Gemeente voor de Toekomst

Gemeente voor de Toekomst is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu. 22 organisaties uit het netwerk van Bond Beter Leefmilieu bundelden hun kracht en werkten een aanbod uit waarmee de lokale besturen hun duurzaamheidsdoelstellingen waar kunnen maken.

RepairConnects

De repairbeweging 'Maakbaar Leuven' helpt Leuvenaars al twee jaar om hun kapotte toestellen een tweede leven te geven in Repair Cafés. Nu die cafés noodgewongen de deuren hebben gesloten tijdens de coronacrisis, heeft het initiatief een digitale tegenhanger gekregen: RepairConnects.

Projectoproep: lokale klimaatactie

Heb je als stad of gemeente plannen rond klimaat? Dien dan zeker een project in. De focus ligt op samenwerking en participatie om concrete zaken te realiseren. In totaal wordt 1 miljoen euro vrijgemaakt.