1 oktober 2020: VIBE Congres 2020

De crisis doet ons inzien dat aanpasbaarheid een belangrijk principe is in de stedenbouw en ruimtelijke planning. En dit niet alleen om te kunnen anticiperen op pandemieën, ook op andere veranderingen zoals de klimaatverandering en de energietransitie.

Samen met stedenbouwkundigen, ruimtelijke planners, architecten, projectontwikkelaars, academici, beleidsmakers, middenveldorganisaties en studenten ontdek je meer tijdens het VIBE-congres op 1 en 2 oktober. Verwacht je aan theoretische en praktische inzichten die je op weg helpen om een veerkrachtige en gezonde gemeentekern uit te bouwen. Tot dan!

In deze uitzonderlijke coronatijden zenden we de congresdag op 1 oktober uit als live webinar. Verwacht je aan een stevige dosis kennis en kunde, interactiviteit met de sprekers en de mogelijkheid om je mededeelnemers te leren kennen. Enig verschil: je kan het allemaal aan je eigen computer doen. PodiaPublishing en Storycatchers zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Locatie

De studiedag op 1 oktober zal online doorgaan. Je krijgt je deelnamelink doorgestuurd.

Kostprijs (exclusief BTW)

Het webinar op donderdag 1 oktober

  •     Geen lid: €225
  •     VIBE-, BBL- of VMx-lid: €175
  •     Student: gratis

 

Wanneer?

donderdag 1 oktober 2020 - 09u15 - 16u15

 
Waar?

online

 
Meer info?

https://www.vibecongres.be/

 

 

Digitale opleidingssessies over de SDG’s en Vizier 2030 in het najaar 2020

De VVSG organiseert samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies een digitale SDG- en Vizier 2030-opleiding voor overheidspersoneel en politici van de verschillende bestuursniveaus in Vlaanderen (sessies starters op 10,12,23,26/11 en 1,2,3/12 - kenners op 15/12/20 en 2/2/21)

1 oktober 2020: VIBE Congres 2020

De coronacrisis drukt ons met de neus op de feiten: we moeten onze gemeentekernen anders inrichten.

23 maart 2020: Warmtewende voor de industrie

Duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag

State of the planet: speech van Antonio Guterres

Op 2 december 2020 gaf de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, een baanbrekende speech over de toestand van onze planeet.

CORE

CORE staat voor Coöperatief Ondernemen in Rationeel Energiegebruik.

Hasselaren investeren mee in duurzamere stadsgebouwen

Inwoners van Stad Hasselt krijgen de kans om mee te investeren in het versneld verduurzamen van stadsgebouwen.