03 oktober: Design for Recycling

Op 3 oktober organiseert Fevia een seminarie rond een betere recyclage van verpakkingen op de verpakkingsbeurs Empack in Brussel. We zullen er de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan u voorstellen. Niet te missen!

De voedingsindustrie staat voor heel wat uitdagingen op het vlak van verpakkingen. Verpakkingen en zeker deze in plastic kennen een sterke maatschappelijke dynamiek. De recyclagecijfers van verpakkingen moeten omhoog om te beantwoorden aan nieuwe wettelijke verplichtingen en Europese richtlijnen. Verpakkingen moeten beter inpassen in een circulaire economie.

Om bedrijven te helpen die uitdagingen aan te pakken organiseert Fevia op 3 oktober een seminarie met de steun van Empack en in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval.

Er is een goed gevuld programma met sprekers die diverse stakeholders vertegenwoordigen, zoals het kabinet Marghem, Go4Circle, Plarebel, KIDV, Pack4Food, Fost Plus, Val-I-Pac, inDUfed en P&G. Zij zullen jou de moeilijkheden en belemmeringen uitleggen die gelinkt zijn aan verpakkingen, tools aanreiken, inspireren en perspectieven bieden voor de toekomst.

Praktisch

U kan het seminarie combineren met een bezoek aan Empack in de voormiddag. Op deze verpakkingsbeurs, die doorgaat op 3 en 4 oktober, ontmoeten 3000 verpakkingsspecialisten meer dan 150 exposanten.

Deelname aan het seminarie en bezoek aan de Empack beurs zijn gratis. Inschrijven is wel nodig. Kies bij het registreren voor het seminarie “Design for recycling” van Fevia.

Meer info

16 - 18 november: Burning Change

Een weekend van Act4Change voor jeugdorganisaties die rond duurzaamheid willen werken.

08 november: Inspiratiedag Groene Warmte

Voor ambtenaren die aan de slag willen met groene warmte

25 oktober: Recover pakt uit

Congres over verpakkingsafval

Grootste beuken ter wereld in het Zoniënwoud

INBO-onderzoek naar woudreuzen

15.000 zonnepanelen voor Volvo Car Gent

Volvo bouwt samen met Eneco aan duurzame toekomst