Voedselteams gaat professionaliseren

'Voedselteams vzw', het netwerk van lokale voedselteams, boeren, producenten en vrijwilligers, is toe aan professionalisering. Dat is de belangrijkste conclusie van het tweejaarlijks congres in Gent, waaraan zondag een tachtigtal leden en producenten uit heel Vlaanderen deelnamen.

Op het congres ging het onder meer over een screeningsmethode om duurzaamheid te garanderen, de interne democratie van de organisatie, logistiek en een nieuwe webwinkel. “Voedselteams staat op het punt om te werken aan professionalisering, maar tegelijk met nog meer oog voor de participatie van alle leden, betrokkenen en producenten", zegt coördinator Hilde Delbecque.

Een voedselteam is een groep van mensen uit een zelfde buurt die samenwerken voor de rechtstreekse aankoop van biologische groenten en fruit, maar onder meer ook hoevezuivel en -vlees, brood en bloem of streek- en seizoensproducten. In Vlaanderen en Brussel zijn 165 voedselteams actief, die gemiddeld uit twintig leden bestaan.

05 oktober: De Stadsrand in verandering

De VRP en Infopunt Publieke Ruimte organiseren samen een studienamiddag over publieke ruimte in de stadsrand.

01 - 03 oktober: Studiebezoek aan Kopenhagen

Focus op klimaatbeleid en mobiliteit

Vlaamse Overheid bouwt duurzaam met GRO

'Vanuit de circulaire gedachte brengen we de volledige levensduur van een gebouw in rekenschap.'

Vlaanderen engageert zich voor circulaire economie

1,7 miljoen euro voor de Green Deal

De Landgenoten wint Radicale Vernieuwers

1000 boeren en burgers die samen landbouwgrond beheren