Voedselteams gaat professionaliseren

'Voedselteams vzw', het netwerk van lokale voedselteams, boeren, producenten en vrijwilligers, is toe aan professionalisering. Dat is de belangrijkste conclusie van het tweejaarlijks congres in Gent, waaraan zondag een tachtigtal leden en producenten uit heel Vlaanderen deelnamen.

Op het congres ging het onder meer over een screeningsmethode om duurzaamheid te garanderen, de interne democratie van de organisatie, logistiek en een nieuwe webwinkel. “Voedselteams staat op het punt om te werken aan professionalisering, maar tegelijk met nog meer oog voor de participatie van alle leden, betrokkenen en producenten", zegt coördinator Hilde Delbecque.

Een voedselteam is een groep van mensen uit een zelfde buurt die samenwerken voor de rechtstreekse aankoop van biologische groenten en fruit, maar onder meer ook hoevezuivel en -vlees, brood en bloem of streek- en seizoensproducten. In Vlaanderen en Brussel zijn 165 voedselteams actief, die gemiddeld uit twintig leden bestaan.

05 december: SDG-vorming in Gent

Voor ambtenaren van steden, gemeenten, provincies en Vlaamse overheid

18 december: SDG-vorming in Leuven

Voor ambtenaren van steden, gemeenten, provincies en Vlaamse overheid

24 november: Eerste Leefstraat Congres

Hoe kunnen autoluwe straten zorgen voor een sterker buurtgevoel?

31 Vlaamse scholen ontvangen Groene Vlag

Beloning voor extra inspanningen op het vlak van milieuzorg en duurzaamheid

Kringloopsector blijft groeien

11,4 kilo herbruikbare goederen per Vlaming

Nieuwe campagne over veranderingsgericht en gezond bouwen

Hoe kunnen we slimmer bouwen zonder comfort te verliezen?