Voedselteams gaat professionaliseren

'Voedselteams vzw', het netwerk van lokale voedselteams, boeren, producenten en vrijwilligers, is toe aan professionalisering. Dat is de belangrijkste conclusie van het tweejaarlijks congres in Gent, waaraan zondag een tachtigtal leden en producenten uit heel Vlaanderen deelnamen.

Op het congres ging het onder meer over een screeningsmethode om duurzaamheid te garanderen, de interne democratie van de organisatie, logistiek en een nieuwe webwinkel. “Voedselteams staat op het punt om te werken aan professionalisering, maar tegelijk met nog meer oog voor de participatie van alle leden, betrokkenen en producenten", zegt coördinator Hilde Delbecque.

Een voedselteam is een groep van mensen uit een zelfde buurt die samenwerken voor de rechtstreekse aankoop van biologische groenten en fruit, maar onder meer ook hoevezuivel en -vlees, brood en bloem of streek- en seizoensproducten. In Vlaanderen en Brussel zijn 165 voedselteams actief, die gemiddeld uit twintig leden bestaan.

23 mei: Ontmoet je toekomstige financier

Voor sociale ondernemers met financiële vragen

11 mei: Duurzame en verantwoorde aankopen in België

Conferentie van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling

Vito zoekt cleantech helden!

Inzendingen worden beoordeeld op groeipotentieel, vaardigheden, impact op klimaat en enthousiasme.

Kortrijk kiest voor circulaire verlichting

De nieuwe verlichting verbruikt 80 procent minder energie

Wedstrijd Radicale Vernieuwers

Voor innovaties die de wereld beter maken