Voedselteams gaat professionaliseren

'Voedselteams vzw', het netwerk van lokale voedselteams, boeren, producenten en vrijwilligers, is toe aan professionalisering. Dat is de belangrijkste conclusie van het tweejaarlijks congres in Gent, waaraan zondag een tachtigtal leden en producenten uit heel Vlaanderen deelnamen.

Op het congres ging het onder meer over een screeningsmethode om duurzaamheid te garanderen, de interne democratie van de organisatie, logistiek en een nieuwe webwinkel. “Voedselteams staat op het punt om te werken aan professionalisering, maar tegelijk met nog meer oog voor de participatie van alle leden, betrokkenen en producenten", zegt coördinator Hilde Delbecque.

Een voedselteam is een groep van mensen uit een zelfde buurt die samenwerken voor de rechtstreekse aankoop van biologische groenten en fruit, maar onder meer ook hoevezuivel en -vlees, brood en bloem of streek- en seizoensproducten. In Vlaanderen en Brussel zijn 165 voedselteams actief, die gemiddeld uit twintig leden bestaan.

25 september: MO-lezing over de impact van het bedrijfsleven

Als ondernemers de bottomline kunnen veranderen, kunnen ze ook de wereld veranderen

21 september: Car Free Day

Kies voor fiets, openbaar vervoer of carpool

24 oktober: Najaarsconferentie Platform Elektrische Bedrijfswagens

Over e-fleet management en resultaten RFI

Twee derde broeikasgasuitstoot van Vlaamse consumptie in het buitenland

De consumptie zorgt voor 20 ton broeikasgassen per inwoner

Ecologisch herstel van de Oude Kale in Landegem

Een betere waterkwaliteit en een waardevoller waterloop

Meer dan 2000 milieuovertreders bestuurlijk beboet

De boetes zijn ten voordele van het Minafonds