Voedseloverschotten bieden kansen voor de sociale economie

Eind januari stelde KOMOSIE een nieuw boek voor: ‘Voedseloverschotten en opportuniteiten voor de sociale economie’. In dit boek staan sprekende voorbeelden van hoe – lokale of landelijke – recepten kunnen werken en kunnen bijdragen aan de vermindering van voedseloverschotten, het creëren van sociale tewerkstelling en het aanbieden van gezonde voeding aan mensen in armoede.

Drie lokale organisaties getuigen hoe ze hun activiteiten rond ‘sociaal aan de slag met voedselverlies’ opschalen en twee modellen tonen aan dat er een groot potentieel is om samen te werken met aanbieders van voedseloverschotten. Ook de resultaten van een bevraging, gestuurd naar meer dan 250 sociale organisaties in Vlaanderen, over hun huidige en toekomstige noden aan voedselvoorziening komen aan bod. U kunt het inspiratieboek bestellen via de website van KOMOSIE. 

08 juni: Kick-off Green Deal Circulair Aankopen

Laat ons die grondstofkringlopen sluiten

13 juni: 25 jaar Vlaco

Symposium over de biologische kringloop, het fundament van de circulaire economie

28 mei: Feestelijke Opening Week van de Bij

Groot publieksfeest in De Panne

Belgische organisaties scoren op EMAS-awards

PMC Holding, Martin's Hotels en de FOD Mobiliteit en vervoer vallen in de prijzen

FRDO persprijs duurzame ontwikkeling

Voor Vlaanderen vallen Tine Hens, Guy Nantier en Annelies Roose in de prijzen

Oproep: samenwerking met India over duurzame stedelijke ontwikkeling

12 Europese steden krijgen de kans om banden te smeden met Indische stad