Voedseloverschotten bieden kansen voor de sociale economie

Eind januari stelde KOMOSIE een nieuw boek voor: ‘Voedseloverschotten en opportuniteiten voor de sociale economie’. In dit boek staan sprekende voorbeelden van hoe – lokale of landelijke – recepten kunnen werken en kunnen bijdragen aan de vermindering van voedseloverschotten, het creëren van sociale tewerkstelling en het aanbieden van gezonde voeding aan mensen in armoede.

Drie lokale organisaties getuigen hoe ze hun activiteiten rond ‘sociaal aan de slag met voedselverlies’ opschalen en twee modellen tonen aan dat er een groot potentieel is om samen te werken met aanbieders van voedseloverschotten. Ook de resultaten van een bevraging, gestuurd naar meer dan 250 sociale organisaties in Vlaanderen, over hun huidige en toekomstige noden aan voedselvoorziening komen aan bod. U kunt het inspiratieboek bestellen via de website van KOMOSIE. 

05 december: SDG-vorming in Gent

Voor ambtenaren van steden, gemeenten, provincies en Vlaamse overheid

18 december: SDG-vorming in Leuven

Voor ambtenaren van steden, gemeenten, provincies en Vlaamse overheid

24 november: Eerste Leefstraat Congres

Hoe kunnen autoluwe straten zorgen voor een sterker buurtgevoel?

31 Vlaamse scholen ontvangen Groene Vlag

Beloning voor extra inspanningen op het vlak van milieuzorg en duurzaamheid

Kringloopsector blijft groeien

11,4 kilo herbruikbare goederen per Vlaming

Nieuwe campagne over veranderingsgericht en gezond bouwen

Hoe kunnen we slimmer bouwen zonder comfort te verliezen?