Nieuwe app tegen voedselverlies in ziekenhuizen

Jaarlijks gooien ziekenhuizen en zorginstellingen enorme hoeveelheden voedsel weg. Daarom heeft het Nederlandse adviesbureau The FoodProfessor een webapplicatie ontwikkeld die zorgorganisaties en andere bedrijven helpt bij het tegengaan van voedselverspilling. Met The Food & Waste Scan zou een besparing van 15 tot 22 procent kunnen worden gerealiseerd. 

De in december gelanceerde tool geeft zorgorganisaties meer inzicht in het productieproces en de distributie van de maaltijden. Als ze alle gerechten in het systeem invoeren, registreert de applicatie de productiegegevens en legt per afdeling of locatie het verlies vast. Zo kunnen ziekenhuizen de totale voedingskosten en de kosten voor de verwerking van het afval terugdringen. “De tool draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een imagoverbetering van de zorginstelling”, zegt Adrie Jongenelen, directeur van The FoodProfessor in het Nederlandse vakblad VMT. 

27 maart: Voorjaarsconferentie Platform Elektrische Bedrijfswagens

Laat u inspireren en deel zelf best practices

23 mei: Buyer meets supplier

Het ontmoetingsevent voor aankopers en leveranciers in de circulaire economie

11 juni: Conferentie Baanbrekend winkelen

Hoe ziet de steenweg van de toekomst eruit?

Neem deel aan De Grote Waterenquête

Grootschalige bevraging door Vlakwa van burgers, bedrijven en gemeenten

Vlaming ligt wakker van verkeersveiligheid en zwerfvuil

De resultaten van de Vlaamse gemeente- en stadsmonitor

Ketenroadmap Voedselverlies 2020 halfweg

Ingeburgerde en nieuwe initiatieven