Nieuwe app tegen voedselverlies in ziekenhuizen

Jaarlijks gooien ziekenhuizen en zorginstellingen enorme hoeveelheden voedsel weg. Daarom heeft het Nederlandse adviesbureau The FoodProfessor een webapplicatie ontwikkeld die zorgorganisaties en andere bedrijven helpt bij het tegengaan van voedselverspilling. Met The Food & Waste Scan zou een besparing van 15 tot 22 procent kunnen worden gerealiseerd. 

De in december gelanceerde tool geeft zorgorganisaties meer inzicht in het productieproces en de distributie van de maaltijden. Als ze alle gerechten in het systeem invoeren, registreert de applicatie de productiegegevens en legt per afdeling of locatie het verlies vast. Zo kunnen ziekenhuizen de totale voedingskosten en de kosten voor de verwerking van het afval terugdringen. “De tool draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een imagoverbetering van de zorginstelling”, zegt Adrie Jongenelen, directeur van The FoodProfessor in het Nederlandse vakblad VMT. 

23 mei: Ontmoet je toekomstige financier

Voor sociale ondernemers met financiële vragen

11 mei: Duurzame en verantwoorde aankopen in België

Conferentie van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling

Vito zoekt cleantech helden!

Inzendingen worden beoordeeld op groeipotentieel, vaardigheden, impact op klimaat en enthousiasme.

Kortrijk kiest voor circulaire verlichting

De nieuwe verlichting verbruikt 80 procent minder energie

Wedstrijd Radicale Vernieuwers

Voor innovaties die de wereld beter maken