Nieuwe app tegen voedselverlies in ziekenhuizen

Jaarlijks gooien ziekenhuizen en zorginstellingen enorme hoeveelheden voedsel weg. Daarom heeft het Nederlandse adviesbureau The FoodProfessor een webapplicatie ontwikkeld die zorgorganisaties en andere bedrijven helpt bij het tegengaan van voedselverspilling. Met The Food & Waste Scan zou een besparing van 15 tot 22 procent kunnen worden gerealiseerd. 

De in december gelanceerde tool geeft zorgorganisaties meer inzicht in het productieproces en de distributie van de maaltijden. Als ze alle gerechten in het systeem invoeren, registreert de applicatie de productiegegevens en legt per afdeling of locatie het verlies vast. Zo kunnen ziekenhuizen de totale voedingskosten en de kosten voor de verwerking van het afval terugdringen. “De tool draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een imagoverbetering van de zorginstelling”, zegt Adrie Jongenelen, directeur van The FoodProfessor in het Nederlandse vakblad VMT. 

26 september: Klimaatconferentie

Het klimaat verandert. En wij?

28 september: Belgisch-Nederlands Zeewierevent

De fabrieken van de toekomst onderzoeken de mogelijkheden van zeewier

14 oktober: Festival Retour

Inspiratiedag over de kringloopeconomie

Laat je oude jeans recycleren tot nieuwe jeans

Antwerpse makers willen meest duurzame jeans ter wereld produceren

Internet of Things maakt Antwerpen duurzamer

Slimmer en duurzamer dankzij technologie

96 procent is tevreden over electrische auto

Enquête van het Vlaams Energie Agentschap (VEA)