Materialenscan voor voedingsbedrijven

FEVIA en Flanders’ FOOD willen voedingsbedrijven bewustmaken van het voedselverlies in de verschillende stappen van het productieproces. Ze breiden daarmee de gratis materialenscan, een initiatief van Agentschap Ondernemen en OVAM, uit.

Een adviseur brengt daarbij het gebruik van materialen zoals ingrediënten, chemicaliën en water in kaart en bekijkt op welke manier grondstoffen efficiënter ingezet kunnen worden. Na het uitvoeren van de scan krijgt het voedingsbedrijf een zicht op het huidige materialenverbruik, de verliesposten en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen hoe het bedrijf de efficiëntie kan opdrijven en productiekosten kan verlagen. De adviseurs wijzen het bedrijf de weg naar vervolgacties. Op de website van Flanders’ FOOD kunnen voedingsbedrijven een scan aanvragen. 

Projectideeën kunnen samen met Flanders’ FOOD uitgewerkt worden in bedrijfsspecifieke projecten. Flanders’ FOOD lanceert een projectoproep voor coöperatieve projecten. Zowel personeelskosten als werkingskosten van bedrijven komen in aanmerking voor subsidies. Wie ideeën heeft voor een bedrijfsonderzoek, kan online een formulier invullen. 

27 maart: Voorjaarsconferentie Platform Elektrische Bedrijfswagens

Laat u inspireren en deel zelf best practices

23 mei: Buyer meets supplier

Het ontmoetingsevent voor aankopers en leveranciers in de circulaire economie

11 juni: Conferentie Baanbrekend winkelen

Hoe ziet de steenweg van de toekomst eruit?

Neem deel aan De Grote Waterenquête

Grootschalige bevraging door Vlakwa van burgers, bedrijven en gemeenten

Vlaming ligt wakker van verkeersveiligheid en zwerfvuil

De resultaten van de Vlaamse gemeente- en stadsmonitor

Ketenroadmap Voedselverlies 2020 halfweg

Ingeburgerde en nieuwe initiatieven