Materialenscan voor voedingsbedrijven

FEVIA en Flanders’ FOOD willen voedingsbedrijven bewustmaken van het voedselverlies in de verschillende stappen van het productieproces. Ze breiden daarmee de gratis materialenscan, een initiatief van Agentschap Ondernemen en OVAM, uit.

Een adviseur brengt daarbij het gebruik van materialen zoals ingrediënten, chemicaliën en water in kaart en bekijkt op welke manier grondstoffen efficiënter ingezet kunnen worden. Na het uitvoeren van de scan krijgt het voedingsbedrijf een zicht op het huidige materialenverbruik, de verliesposten en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen hoe het bedrijf de efficiëntie kan opdrijven en productiekosten kan verlagen. De adviseurs wijzen het bedrijf de weg naar vervolgacties. Op de website van Flanders’ FOOD kunnen voedingsbedrijven een scan aanvragen. 

Projectideeën kunnen samen met Flanders’ FOOD uitgewerkt worden in bedrijfsspecifieke projecten. Flanders’ FOOD lanceert een projectoproep voor coöperatieve projecten. Zowel personeelskosten als werkingskosten van bedrijven komen in aanmerking voor subsidies. Wie ideeën heeft voor een bedrijfsonderzoek, kan online een formulier invullen. 

05 oktober: De Stadsrand in verandering

De VRP en Infopunt Publieke Ruimte organiseren samen een studienamiddag over publieke ruimte in de stadsrand.

01 - 03 oktober: Studiebezoek aan Kopenhagen

Focus op klimaatbeleid en mobiliteit

Vlaamse Overheid bouwt duurzaam met GRO

'Vanuit de circulaire gedachte brengen we de volledige levensduur van een gebouw in rekenschap.'

Vlaanderen engageert zich voor circulaire economie

1,7 miljoen euro voor de Green Deal

De Landgenoten wint Radicale Vernieuwers

1000 boeren en burgers die samen landbouwgrond beheren