Deens restaurant kookt met afgekeurd voedsel

Kopenhagen heeft er sinds kort een superverantwoord restaurant bij. In de Rub & Stub wordt alleen maar gekookt met afgekeurd voedsel. Het gaat niet om eten dat te oud is of al is weggegooid. Nee, alles is nog vers. Supermarkten kunnen de producten niet verkopen door hoe ze eruit zien  of het past niet meer bij het seizoen (zoals kerstproducten in januari). Het restaurant is een non-profitorganisatie. De winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

 

25 september: MO-lezing over de impact van het bedrijfsleven

Als ondernemers de bottomline kunnen veranderen, kunnen ze ook de wereld veranderen

21 september: Car Free Day

Kies voor fiets, openbaar vervoer of carpool

24 oktober: Najaarsconferentie Platform Elektrische Bedrijfswagens

Over e-fleet management en resultaten RFI

Twee derde broeikasgasuitstoot van Vlaamse consumptie in het buitenland

De consumptie zorgt voor 20 ton broeikasgassen per inwoner

Ecologisch herstel van de Oude Kale in Landegem

Een betere waterkwaliteit en een waardevoller waterloop

Meer dan 2000 milieuovertreders bestuurlijk beboet

De boetes zijn ten voordele van het Minafonds