Deens restaurant kookt met afgekeurd voedsel

Kopenhagen heeft er sinds kort een superverantwoord restaurant bij. In de Rub & Stub wordt alleen maar gekookt met afgekeurd voedsel. Het gaat niet om eten dat te oud is of al is weggegooid. Nee, alles is nog vers. Supermarkten kunnen de producten niet verkopen door hoe ze eruit zien  of het past niet meer bij het seizoen (zoals kerstproducten in januari). Het restaurant is een non-profitorganisatie. De winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

 

05 december: SDG-vorming in Gent

Voor ambtenaren van steden, gemeenten, provincies en Vlaamse overheid

18 december: SDG-vorming in Leuven

Voor ambtenaren van steden, gemeenten, provincies en Vlaamse overheid

24 november: Eerste Leefstraat Congres

Hoe kunnen autoluwe straten zorgen voor een sterker buurtgevoel?

31 Vlaamse scholen ontvangen Groene Vlag

Beloning voor extra inspanningen op het vlak van milieuzorg en duurzaamheid

Kringloopsector blijft groeien

11,4 kilo herbruikbare goederen per Vlaming

Nieuwe campagne over veranderingsgericht en gezond bouwen

Hoe kunnen we slimmer bouwen zonder comfort te verliezen?