Deens restaurant kookt met afgekeurd voedsel

Kopenhagen heeft er sinds kort een superverantwoord restaurant bij. In de Rub & Stub wordt alleen maar gekookt met afgekeurd voedsel. Het gaat niet om eten dat te oud is of al is weggegooid. Nee, alles is nog vers. Supermarkten kunnen de producten niet verkopen door hoe ze eruit zien  of het past niet meer bij het seizoen (zoals kerstproducten in januari). Het restaurant is een non-profitorganisatie. De winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

 

05 oktober: De Stadsrand in verandering

De VRP en Infopunt Publieke Ruimte organiseren samen een studienamiddag over publieke ruimte in de stadsrand.

01 - 03 oktober: Studiebezoek aan Kopenhagen

Focus op klimaatbeleid en mobiliteit

Vlaamse overheid bouwt duurzaam met GRO

'Vanuit de circulaire gedachte brengen we de volledige levensduur van een gebouw in rekenschap.'

Vlaanderen engageert zich voor circulaire economie

1,7 miljoen euro voor de Green Deal

De Landgenoten wint Radicale Vernieuwers

1000 boeren en burgers die samen landbouwgrond beheren