Deens restaurant kookt met afgekeurd voedsel

Kopenhagen heeft er sinds kort een superverantwoord restaurant bij. In de Rub & Stub wordt alleen maar gekookt met afgekeurd voedsel. Het gaat niet om eten dat te oud is of al is weggegooid. Nee, alles is nog vers. Supermarkten kunnen de producten niet verkopen door hoe ze eruit zien  of het past niet meer bij het seizoen (zoals kerstproducten in januari). Het restaurant is een non-profitorganisatie. De winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

 

28 februari: NMEDO cursus

Driedaagse cursus over Natuur- en Milieueducatie en Educatie voor Duurzame Ontwikkeling

08 februari: Inspiratiedag groene warmte

Alles over de transitie naar duurzame verwarmingssystemen en -praktijken

Vlaams actieplan tegen zwerfvuil op zee

OVAM strijdt tegen alle afvalstromen die een impact hebben op het mariene milieu

Bekende ondernemers delen hun sorteergeheimen

Ik sorteer, nieuwe campagne van OVAM rond bedrijfsrestafval

Atelier Groot Eiland opent grootste dakmoestuin van Europa

Lekker, sociaal én duurzaam tuinieren in Anderlecht