De Burgerschool komt naar Oost-Vlaanderen

Netwerk Bewust Verbruiken en Bond Beter Leefmilieu organiseerden in 2017 de Burgerschool in Vlaams-Brabant. 24 klimaatpioniers werden professioneel begeleid in 4 sessies en tilden hun klimaatproject naar een hoger niveau. In het voorjaar van 2018 komt de Burgerschool ook naar Oost-Vlaanderen! Heb jij een klimaatproject en kan je advies en ondersteuning gebruiken? Stel je kandidaat!

WAT IS DE BURGERSCHOOL?

De Burgerschool is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en Bond Beter Leefmilieu. Zij slaan de handen in elkaar om klimaatprojecten te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen. De Burgerschool werd gelanceerd in Vlaams-Brabant, 24 initiatieven werden er in een traject van 4 sessies begeleid door professionele coaches.

Heb jij een klimaatproject in Oost-Vlaanderen? Stel je kandidaat voor de Burgerschool!

Klimaatpioniers die een burgerinitiatief of sociale onderneming hebben gestart, kunnen terecht bij de Burgerschool voor advies en ondersteuning. De geselecteerde organisaties voor de Burgerschool worden in groep begeleid door een professionele coach.

Samen gaan ze aan de slag om hun klimaatinitiatief verder uit te werken en succesvol te maken. In een driedelig traject worden de organisaties begeleid rond verschillende thema's. De coaching vertrekt vanuit de noden en wensen van de verschillende organisaties. Ook gaan we op zoek naar een manier om de gezamenlijke CO2 uitstoot besparing te berekenen. Naar een klimaatgezonde toekomst!

DE BURGERSCHOOL KOMT NAAR OOST-VLAANDEREN

In het voorjaar van 2018 komt de Burgerschool naar Oost-Vlaanderen! Ben jij een burger met een klimaatproject in Oost-Vlaanderen? Of zet jij met jouw onderneming of wijkinitiatief in op klimaat? Wil jij jouw klimaatproject een extra boost geven? Ben je benieuwd naar andere inspirerende initiatieven? Stel je kandidaat voor de Burgerschool, kom terecht in een netwerk van klimaatinitiatieven en ga samen met de anderen na hoe jouw project kan groeien.

De 3 sessies vinden steeds plaats op de volgende data, steeds op een goed bereikbare plaats in Oost-Vlaanderen. De inhoud van het programma komt er binnenkort aan! 

15 maart: van 18u tot 21u30 (locatie in Oost-Vlaanderen nog te bepalen)

19 april: van 18u tot 21u30 (locatie in Oost-Vlaanderen nog te bepalen)

2 mei: van 18u tot 21u30 (locatie in Oost-Vlaanderen nog te bepalen)

Datum sessie 4 nog te bepalen.

STEL JE KANDIDAAT VOOR 31 JANUARI 2018

Geinteresseerd? Of ken je een initiatief dat je graag zou nomineren? Stel jouw klimaatproject hier kandidaat voor 31 januari. Ken je een interessant project uit Oost-Vlaanderen? Dan kan je deze ook nomineren!

De Burgerschool is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en Bond Beter Leefmilieu, met steun van de provincie Oost-Vlaanderen. 

20 februari: Circular & Smart Cities

Hoe helpen sensoren, connectiviteit, blockchain en data de circulaire economie in de stad vooruit?

20 februari: Woonlabo WVL2

Studienamiddag over efficiënte invulling van ruimte

02 maart: Sociale duurzaamheid voor textiel- en modesector

Inspiratiedag binnen Schone Kleren Campagne

Projecten rond actief en gedeeld burgerschap

Oproep voor lokale besturen, van het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds van de Europese Commissie

Hoe kan Vlaanderen klimaatbestendiger worden?

Een nieuw rapport van de Denktank Klimaatadaptatie Vlaanderen

Fietsnetwerken redden levens

Europese steden kunnen tot 10 000 vroegtijdige sterfgevallen vermijden