Bootcamp Circulaire Economie

Van 10 tot 16 september organiseert Vlaanderen Circulair een bootcamp voor ondernemende jongeren. Ze bouwen aan een circulair project binnen de stadscontext en timmeren professionele skills bij.

Circulaire Economie geniet weinig aandacht binnen het curriculum van een student. Dit is nochtans een thema dat enkel aan belang zal winnen. Daarom organiseren ze een Bootcamp waarin studenten en young professionals projectmatig het hele spectrum van circulaire economie ontdekken. Ideaal voor wie zich ten volle willen voorbereiden voor het werkveld van vandaag en morgen.

Doorheen de Bootcamp zal je:

  • Alle facetten van circulaire economie ontdekken en projectmatig toepassen. De nieuwe businessmodellen, de mindset en de methodieken neem je mee in je verdere (studenten)carrière.
  • Je eigen sterktes en zwaktes leren kennen, en vanuit deze inzichten met gepaste methodieken samenwerken om sterkere projecten en processen uit te bouwen.
  • Met 30 andere deelnemers een levensvatbaar project ontwikkelen in een wijk in Antwerpen, waar we ten volle samenwerken met de lokale gemeenschap.

Wat mag je verwachten?

  • Een actiegedreven bootcamp waar je samen met generatiegenoten in contact komt met de circulaire economie en Vlaamse voorlopers.
  • Uitwisseling van handige tips en tricks, zotte ideeën en projecten in een inspirerende context.

Je verlaat de Bootcamp met dit op zak:

  • Vertrouwen in circulair ondernemerschap door een introductie tot principes van project- en timemanagement, circulaire businessmodellen en financiering, ondernemingsvormen en trendanalyse.
  • Een mindset van circulair design door in contact te komen met thema’s als biomimicry, blockchain, regenerative design, product-dienstcombinaties.
  • Principes van effectief leiderschap en verwonderingdie je levenslang meeneemt. Door jezelf beter te kennen werk je vanzelf met meer focus en efficiëntie.
  • Communiceren en samenwerken in de hedendaagse samenleving. Je leert online tools en vernieuwende methodieken te gebruiken ter bevordering van effectieve samenwerking. Daarnaast leer je projectmatig presenteren, verkopen, storytelling, netwerken enzovoort.

Meer info en inschrijven; http://www.vlaanderen-circulair.be/nl/bootcamp

17/08/2017

 

07 juni: Kun je leven zonder afval?

Zero waste lunchsessie

30 mei: Kun je leven zonder afval?

Zero waste lunchsessie

12 juni: Congres lokale besturen en sociale innovatie

Hoe werk je als stad of gemeente samen met sociale ondernemers en geëngageerde burgers?

Algen als volwaardig alternatief

Voor voeding, veevoeder en verzorgingsproducten

Gezocht: leegstaande gebouwen

Circulaire gemeente voor de toekomst