14 juni: Duurzame elektriciteit als energiebron voor je productieproces

Overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame elektriciteit is een aantrekkelijke en strategische keuze voor je bedrijf. Het (gedeeltelijk) opslaan van de opgewekte elektriciteit en gebruikmaken van een batterijmanagementsysteem op maat van de toepassing is de toekomst geworden. Nieuwe innovatieve technologieën, schommelingen in de elektriciteitsprijzen en de groei van het aanbod van betaalbare duurzame elektriciteit hebben bijgedragen aan deze transitie. 

Kom op 14 juni luisteren naar de ontwikkelaars van 's werelds eerste autonome tuinrobot voor elk seizoen. De Belgisch-Amerikaanse start-up The Kobi koos voor een lithium-ion-accu voor de ontwikkeling van hun tuinrobot die grasmaait, sneeuwruimt en bladeren versnippert. Bovendien hebben we nog twee andere succesverhalen voor jou in petto. Zo ontwikkelde nLab het batterijpack van de Ecar 333 en tal van andere mobiele applicaties. En bouwde Optimus Yachtbuilders de eerste Belgische zero emission catamaran. Een lichte, maar toch stevige catamaran die met behulp van zonnepanelen, goede batterijen en slimme elektrische motoren geen uitstoot heeft.

Om de praktijkcases te ondersteunen bespreekt Jeroen Büscher van VITO/EnergyVille de huidige en toekomstige trends. Hij gaat hierbij dieper in op de voordelen, zoals energie-efficiëntie, verbeterde productprestaties, lagere emissies, verminderde geluids- en geurhinder en de impact ervan op je business. Johan Vangrunderbeek, Business Developer KMO-cel, sluit af met de diverse samenwerkingsmogelijkheden die er zijn met VITO. Tot slot maakt hij je wegwijs in het huidige aanbod van subsidies voor KMO’s.

Benieuwd naar wat een batterijmanagementsysteem op maat kan betekenen voor jouw bedrijf? 

Bekijk hier het volledige programma en schrijf in.

07 juni: Kun je leven zonder afval?

Zero waste lunchsessie

30 mei: Kun je leven zonder afval?

Zero waste lunchsessie

12 juni: Congres lokale besturen en sociale innovatie

Hoe werk je als stad of gemeente samen met sociale ondernemers en geëngageerde burgers?

Algen als volwaardig alternatief

Voor voeding, veevoeder en verzorgingsproducten

Gezocht: leegstaande gebouwen

Circulaire gemeente voor de toekomst